Ohjaajat

Tiina Parts, Aurajoogan perustaja, joogaohjaaja SJL, E-RYT200 (Yoga Alliance), Mindfullness-ohjaaja (CFM®)

Tiina aloitti joogan lukioikäisenä etsiessään keinoa rentoutumiseen - siitä lähtien jooga on pysynyt vaihtelevassa määrin hänen elämässään. Sysäyksen syvemmälle joogan tielle Tiina sai asuessaan Irlannissa vuosina 2003-2004, jolloin hän löysi itselleen sopivan ohjaajan. Joogaharrastus muuttui päämäärätietoisemmaksi ja vei lopulta kohti opintojakin: hot jooga –ohjaajakoulutuksen Tiina suoritti vuonna 2008 ja aiemmin samana vuonna aloitettu Suomen joogaliiton joogaopettajakoulutuskin jatkuu edelleen tasaisesti. Tammikuussa 2009 Tiina perusti Aurajooga-studion yhdessä Ira Kilkkilän kanssa tarjotakseen turkulaisille miellyttävän joogapaikan, jonne kynnys tulla olisi mahdollisimman matala. Iran jatkettua kohti uusia haasteita Tiina jäi intoa täynnä jatkamaan studion ylläpitoa ja kehittämistä.

Joogassa Tiinaa kiehtoo keskittynyminen ja hiljentynyminen, jotka rauhoittavat niin kehon kuin mielenkin. Keskeisenä joogassa hän kokee hengityksen ja liikkeen yhdistämisen. Viime aikoina meditaatio ja joogan taustalla oleva filosofia ovat alkaneet viehättää Tiinaa yhä enemmän. Hienoa joogassa hänestä onkin se, että jokainen voi lajista ottaa sen mikä itselle sillä hetkellä sopii.

Ohjaajana Tiina pyrkii luomaan tunneillaan innostavan, mutta rauhallisen tunnelman, jossa jokainen uskaltaisi joogata omien edellytystensä mukaan. Ohjausotteessa näkyy Tiinan 20 vuoden kokemus äidinkielen opettajana. Tiinan mielestä kummassakin työssä hän pystyy jakamaan itselleen tärkeitä asioita ja elämyksiä toisille.

Ulla Sjöblom – joogaohjaaja RYT200 (Yoga Alliance)

Ulla aloitti joogan 2006 painiskellessaan istumatyön aiheuttamien hartia- ja selkäkipujen kanssa. Aiemmin hän oli kiinnostunut lähinnä vain kovista rääkeistä, niin sanotut pehmeät lajit eivät innostaneet. Jumppatunneiltakin Ulla poistui usein ennen loppuvenyttelyjä. Joogan löytäminen muutti tämän täydellisesti. Ulla huomasi säännöllisen joogan pitävän kehon kunnossa ja rauhoittavan myös työn ja kiireen stressaaman mielen.

Henkilökohtaisten elämänmuutosten myötä joogan henkinen puoli on alkanut kiinnostaa Ullaa yhä enemmän. Hän on havainnut, että mitä enemmän joogafilosofiaa tutkii, sitä useampia ovia avautuu. Mielen ja sydämen ollessa avoimia, ei joogan tarjoamille ihmeille ole rajaa.

Ullan mielestä eri joogatyyleihin ja -opettajiin kannattaa suhtautua avoimin mielin ja tutkiskella, mitä kultakin voi oppia. Hän kokeileekin mielellään eri joogatyylejä ja nauttii saadessaan oppia eri opettajilta. Ohjaajana Ulla toivoo voivansa auttaa jokaista joogaajaa löytämään itselleen sopivan tavan harjoittaa joogaa. Hän haluaa kannustaa oppilaita kuuntelemaan ja kunnioittamaan kehoaan sekä mieltään ja niiden lähettämiä viestejä. Ullan on sanottu olevan ohjaustyyliltään selkeä ja johdonmukainen.

Tiinan siskona Ulla on ollut Aurajoogan taustajoukoissa sen perustamisesta lähtien, lähinnä numeronikkarina. 2010 Aurajoogan järjestäessä ohjaajakoulutuksen Ulla päätti syventää joogatietämystään ja osallistua siihen valmistuen näin hathajoogaohjaajaksi.

 

Marjut – Liikunnanohjaaja, Liikunnan ammattitutkinto; Lasten liikunnan osaamisala, joogaohjaaja RYT200 (Yoga Alliance), Unnata Aerial Yoga/ Ilmajoogaohjaajakoulutus 100 h, Elixia pilates

Liikunta on aina tuonut iloa ja ollut tärkeä voimavara Marjutin elämässä. Hän on toiminut valmentajana taitoluistelun parissa aina yläasteelta asti ja lukion jälkeen Marjut kokikin luontevaksi lähteä opiskelemaan liikunnanohjaajaksi. Tien joogan pariin Marjut löysi asuessaan Hollannissa 2004-2006. Hän ihastuin pilatekseen ja fyysisiin joogalajeihin kuten Voimajoogaan ja Vinyasa Flowhin, mutta jo tuolloin joogafilosofia jäi kiehtomaan mieltä. Palatessaan takaisin Suomeen oli selvää, että Marjut kouluttautuisi joogaohjaajaksi, sillä ohjaajana hän halusi mahdollisimman monen löytävän vaihtoehdon liikkumiseen ja tiensä joogan pariin.

Marjut sanoo rakastavansa joogassa ennen kaikkea sitä, kuinka monipuolinen laji jooga on ja kuinka eri elämäntilanteissa voi valita itselleen sopivan joogamuodon. Kolmen lapsen äitinä hän arvostaa sitä, kuinka joogaamisen kautta oppii ymmärtämään tasapainon, kärsivällisyyden ja vauhdin hidastamisen arvon - parasta kuitenkin on huomata, kuinka yleinen hyvänolon tunne lisääntyy.

Jooga tarkoittaa yhteyttä kehon, mielen ja hengen välillä. Tärkein osa Marjutin tunnilla on oppia hengitystekniikka, joka vapauttaa kehoa jännityksistä sekä löytää kehon eri tukikerrokset joogaharjoittelussa. Syvienlihasten yhteys hengitykseen auttaa linjautumisessa ja sisäisen vapaudentunteen löytämisessä asanassa. Tavoitteena on, että oppilas ymmärtää ja tuntee aina, mitä tämä on tekemässä. Ohjaajana Marjut kokee välillä olevansa tiukka ja vaativakin, mutta ennen kaikkea hän haluaa, että osallistujat kokevat tunneilla olevansa hyvissä käsissä ja luottavaisin mielin. Hänen ohjaustyyliään on kuvailtu lämpimäksi, rauhalliseksi ja kodikkaaksi.

Miia – joogaohjaaja RYT200 (Yoga Alliance), tanssija, tanssinohjaaja

Miia on turkulainen tanssija ja tanssinohjaaja yli 10 vuoden ohjaajakokemuksella. Iloisena persoonana tunnettu energiapakkaus on liikunta-alan moniosaaja ja jooga on tullut viimeisen neljän vuoden aikana vahvasti mukaan kuvioihin. Miian työskennellessä ulkomailla hänen polvikipunsa yltyivät sellaisiksi, ettei Miia kyennyt enää kunnolla kävelemään eikä pyöräilemään. Suomessa Miia päätyi leikkauspöydälle ja hänen molemmat polvensa operoitiin. Valitettavasti kuntoutus ei onnistunut toivotulla tavalla fysioterapiasta huolimatta. Tanssi oli pakko jättää kivuista johtuen, kun polvet eivät kestäneet rasitusta - työ tanssinohjaajana joutui väistymään.

2011 Miia tuli Aurajoogaan ensimmäisen kerran Yin-jooga tunnille ja siitä saakka jooga on ollut iso osa elämää. Miia on kuntouttanut polvensa ja palauttanut liikkuvuutensa ahkeralla Yin-joogalla ja lisäämällä vähitellen vahvempia tunteja mukaan. Vahvan ohjaajataustan myötä myös joogan opettaminen ja tuntien pitäminen oli ollut usean vuoden Miian haaveena. Vuonna 2013 tuli mahdollisuus lähteä opettajakoulutukseen ja Miia suoritti RYT 200 Yoga Alliencen hyväksymän pätevyyden. Liikkuvuus ja voima kehossa on palautunut ja tällä hetkellä Miia tanssii joogatuntien ohjausten ohella Showtanssin SM-kisajoukkueessa.

Ohjaajana Miia on lämmin, mutta tarkka. Miia painottaa joogatunneilla myös kehonlinjauksia, jotta liikkeet ovat turvallisia ja että asiakkaat välttyisivät loukkaamasta itseään. Kehonhallintaa opetellaan lempeästi asanoiden avulla, ja Miia hyödyntää mielellään apuvälineitä. Joogablokit ja vyöt ovat ahkerassa käytössä ja Miia avustaa myös tunneilla. Jooga on ennen kaikkea Miialle mielen ja kehon tasapainottamista, pysähtymistä ja vain tässä hetkessä olemista. Musiikki on Miialle tärkeä elementti ja hän soittaa mielellään musiikkia myös tunneilla.

 

Ritva – joogaohjaaja RYT200 (Yoga Alliance)

Ritva on harrastanut joogaa koko ikänsä, mutta varsinaisen joogahurmion juuret juontavat vuoteen 2001. Ollessaan vapaaehtoistyössä Ison Hawaijin saarella hän löysi paikallisilta joogatunneilta hengityksen, lukot, linjaukset, energiavirrat sekä joogafilosofian. Aina siitä lähtien Ritva on säännöllisesti matkustanut joogatunneille eri puolille maailmaa. Näiltä matkoilta hän ammentaa voimaa, virtaa ja mausteita omaan harjoitteluunsa. Esimerkiksi teemat flow, yin ja hengityksen yhdistäminen liikkeeseen ovat asioita, jotka hän kokee tärkeiksi.

Tullessaan Aurajoogaan muutama vuosi sitten Ritva koki löytäneensä kauniin joogakeitaan, johon vieläpä yhdistyi toteutuneiden kaukomatkojen lämpö. Hän oppi arvostamaan lämpöjoogaa, jossa rauhallinen tahti antaa aikaa tutkiskella jokaista liikettä sisältäpäin.

Sari – joogaohjaaja

Sari tutustui joogaan vuonna 2007. Ja vuonna 2011 hän lopetti kampaajan työnsä, jotta voisi perehtyä joogaan paremmin.

Sari opiskelee säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla erilaisten opettajien opeissa ja itsenäisesti päivittäin. Sari on opiskellut myös Intiassa joogan alkulähteillä Astangajoogaa, filosofiaa ja meditaatiota. 

Hänelle on tärkeää, että jokainen saa monipuolisen, juuri oman kehon historialle ja sen hetkiselle kehon- ja mielentilalle sopivan harjoituksen. Jooga on erittäin hyvä vastapaino monille urheilulajeille. 

Sari painottaa, että aloittaakseen joogaharjoituksen ei tarvitse olla notkea tai vahva. Kaikki aloittavat omista lähtökohdistaan. Opettajan kanssa kommunikointi on tärkeää, jotta harjoitus olisi juuri oman kehon haasteita tukeva, ei niitä lisäävä.

Jooga on Sarille elämäntapa ja hänen intohimoinen, mutta maanläheinen suhtautumisensa joogan filosofiaan näkyy ohjauksessa. Hän on itse saanut apua joogasta haastaviin elämäntilanteisiin, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tämä tekee Sarista helposti lähestyttävän omaa kehoa ja mieltä askarruttavissa aiheissa.

Sarin tunnit saavat vaikutteita rytmikkään dynaamisesta astanga joogasta, virtaavasta vinyasa flow joogasta ja kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvasta, syvästi rentouttavasta yin joogasta.

Saria on kuvailtu lempeän haastavaksi ohjaajaksi. Tietoisen hengityksen kautta saavutetaan kehon ja mielen tasapaino, syvempi keskittyminen vallitsevaan hetkeen.

Tervetuloa tunneille!